Navigation


RSS: inlägg



Tidig morgon=(

2011-08-31 @ 07:11:46, Allmänt, , Kommentarer (0)

Igår gick inte vi och la oss förrän halv tolv och jag somnade nog inte före ett:( Hade sån huvudvärk så fick ta alvedon till slut. Var tvungen att läsa klart hela boken till skolan så nu är det gjort;) Nu är det bara att kolla igenom frågorna på boken sen förmodligen läsa om den en gång till. Men det va en sjukt bra bok i allafall=) Handlade om en 30 årig man med CP. Han föddes med navelsträngen fyra varv runt halsen och hade andningsuppehåll på 40min. Läkaren sa till föräldrarna att han skulle sitta i rullstol hela livet och aldrig kunna prata. Han skriver om sin väg från att sitta i rullstol till han va 13 år till att nu kunna gå själv, bo själv och klara sig utan hjälpmedel. Han berättar om hur människors första intryck som verkligen får sig en tankeställare.

Jaja nog om den, den var riktgt bra. Vill ni läsa den så heter den Grabben i kuvösen bredvid.

Theo vaknade sex imorse, efter att inte ha somnat förrän nio. Vilket bara är nio timmars sömn och kommer betyda en gnällspik på dagis. Så efter 30min försök att få honom att somna om gav vi honom en flaska välling och nu sover han gott. Skönt. Men det va ju inte lönt för mig att somna om börjar skolan åtta idag.

Nä nu ska jag göra mig iordning. Ha en trevlig dag, fast det kalla tråkiga höstvädert:(


Vill inte somna=(

2011-08-30 @ 20:52:12, Allmänt, , Kommentarer (0)

Ja vår lilla prins har legat i sängen i över en timme och vill verkligen inte somna:(

Vet inte varför kan bero på att morbror och morfar kom och busade upp honom totalt, mest morfar då;) Roligt hade han i allafall. Lär han inte sig en massa skit från förskolan så är det från morfar.

Inskolningen gick bra idag med och imorgon ska han äta där själva så vi hämtar honom kvart i tolv. Är faktiskt jobbigare än jag trodde att lämna bort honom. Speciellt när man vet hur mycket barnen grter där. Hemma gråter han nästan aldrig. Kanske en gång var tredje dag eller om han ramlar och slår sig så klart. Men det är väl mest nu ibörjan som alla gråter. Det är tio barn som skolas in samtidigt så gråter en eller ropar på sin mamma börjar dom andra med gråta.

Jaja imorgon har jag bara skola till tio så kan följa med och hämta min prins=)

Denna kursen som börjar nu och är på fem veckor är nog den tuffaste kursen på hela utbildningen, och som jag känner nu är den alldeles för tuff förmig så hoppas verkligen jag kommer igenom den. Har så mycket annat i huvudet med. Plus att jag ska jobba en vecka. Kommer ju vara nöjd när den är slut och man är godkänd. Sen är det fem veckor praktik i svedala, skönt. Sen fem veckors internet baserad kurs och då är man ju hemma mestadels av tiden=) Skönt hehe.

Nä nu ska jag läsa en bok som vi måste läsa.

 

Såhär fint hade jag önskat han sov nu, men nä han ligger och skriker:(


Termin 4

2011-08-28 @ 23:33:12, Allmänt, , Kommentarer (0)

Ja idag va sista dagen på sommarlovet. Imorgon börjar jag den 4 terminen. 12 veckors ledighet har gått för fort. Men det ska bli skönt att komma igång igen.

I helgen har jag spelat match, som vi losade sen va jag på kräftskiva=) Mellan matchen och kräftskivan hanns det med ett kallas för farmor Bodil som fyllde år. Där blev det pizzabuffe och tårta:) Theo lekte med alla sina kusiner och det var full rulle som vanligt:P
Idag var jag först på barnloppis och shoppade två leksaker till Theo. En nallebkörn som sjunger och ska lära han lite småsaker:P Ett mini piano med nallepuh och hans vänner. Egentligen skulle jag inte köpa det men Theo vägrade att släppa det hehe.
Sen har vi varit på Sportex för att handla en ny cykel eftersom vår blev stulen i våras:( När vi kom dit har ju Team Sportia köpt upp affären så det var utförsäljning på allt. Det blev en shoppingrunda på 4000kr. För det fick vi en damcykel, barnsits till Theo och hjälm, fotbollsskor till mig, ett par vardagsskor till mig och ett par till Eddie och en boll. Egentligen skulle allt detta ha kostat över 7500kr. Vilket fynd vi gjorde:)

Sen efter det åt jag och Theo på pölsemannen och sen storhandlade vi. Sen åkte vi till Dennis och Caroline och Theos kusiner Moa och Albin. Eddie och Dennis kollade på fotboll och vi andra barn lekte;)

Nu ikväll har vi städat och städat. När jag väl börjar kommer jag på en massa jag vill göra och helt plötsligt håller jag på med 5-6 saker samtidigt. Fick säga till mig själv kvart över elva att klockan började bli lite mycket. Men jag hann städa eller gå igenom datorbordet, köksbordet, hallbordet, mitt sminkbord och även sätta in foto i Theos dagispärm=) Jag kan ju säga att det låter inte som mycket men då skulle ni sett före och efter bilder;) hehe. Imorgonkväll ska jag fortsätta.

Imorgon fortsätter Theos inskolning på förskolan, man får ju inte säga dagis men tycker förskolan låter för vuxet och tar för lång tid att säga;) haha. Jag börjar inte skolan förrän kvart över två till fem usch börjar hellre tidigt.

Nä nu ska jag titta på tv en stund innan sängen kallar.



Farmor och en sjuk Theo på sitt ettårs kallas.


Bildregn=)

2011-08-26 @ 21:24:30, Allmänt, , Kommentarer (1)

Ja det blev inte igår men idag tar jag mig tid att fortsätta lägga in bilder från lalandia. Eddie är iväg och spelar fotbolls golf med några kompisar och sen ska dom ta några öl eller nått.

Idag gick Theos inskolning superbra:) Vi kunde tilloch med lämna honom. När vi kom tillbaka 1,5timmar efter ville han inte därifrån hehe. Han grät en fem minuter efter att vi gick på morgon (vi satt i personalrummet) men sen lekte han hur fint som helst. Han håller sig i bakgrunden och observerar sen när alla går sätter han sig ner och leker:P Hehe.

Nä här kommer bilderna



20 augusti. åker motercykel med farmor. Kusin Kasper på den andra. I bakgrunden farfar, pappa, moster Marlene=)



Kör bil=)



Åker polisbilen med farfar. =)



På eftermiddagen hade vi bokat tennisbanor:) Äter kex och funderar.



Kolla på när farfar och Kapser spelar och Sofia och David.



På kvällen vann mamma denna fina ödla=)



Alla mina vunna djur än så länge:P



20 augusti, på badet.



Vattendjuret.



=)



Min älskling



Inte rädd för vatten iallafall;)



21 augusti och vi ska åka hem. Theo med alla djur vi vann=)



Theo med sitt favoritsjur medans vi lastar in i bilen=)

Det va alla bilderna jag tagit:) Och Eddie haha.


Lalandia och inskolning

2011-08-24 @ 21:51:01, Allmänt, , Kommentarer (0)

Ja jag ber om ursäkt för det grymt långa uppehållet och hoppas verkligen att jag kommer bli bättre på att skriva.

Förra lördagen sprang ju jag halvmaran i Malmö, för er som inte vet är det 2,1mil. Mitt mål var att klara det under 1,50 men allt under 2timmar va ok. Jag kom i mål på 1 timme och 47min=) Är riktigt nöjd med den tiden. Hade jag inte fått håll hade jag klarat den på under 1.45 men det kanske blir en annan gång;)

Sen åkte vi ju till lalandia i fem nätter=) Theo älskade det. När vi kom hem i söndag började Theo sin inskolning på förskolan på måndagen. Vilket gick jättebra. Han märkte inte ens när vi gick på rundvisning (han ville inte med). På tisdagen gick första timmen bra men sen ramlade han och slog sig och efter det har det gått mindre bra:) Han vill verkligen inte släppa oss. Vi gick ifrån idag men efter 20min fick dom hämta oss för att Theo va ledsen:(



Såhär fin är Theos läpp idag. Hans näsa är även den uppriven. Lillplutten halkade på ett äpple och slog tänderna i asfalten så imorgon ska vi till tandläkaren och kolla hans tänder.

Igår spelade jag match mot Svalöv och vi vann med 5-0=)

Här kommer lite bildregn från lalandia



Nyvaken efter 13timmars sömn i resesängen=) Första dagen var vi över i Tyskland så blev ju bara 45min vila under dagen.



Provar att åka polisbilen



Sen en annan karusell=)



Vattenlandet var verkligen en hit:)



Vid denna spenderades många minutrar=)



En glad plutt efter middagsvilan



18 augusti och Theo sitter och leker:P



Jag och Theo tittar på nån barnshow;)



Innan läggdags



Theo spelar lotto och vinner 80 biljetter;)



Såhär fint ser det ut när Theo äter:P



Theo tyckte det va roligt på monkey tonkey land



Kusin Albin, Caroline och Theo



=)



I bollhavet

Nä nu har jag gått igenom hälften av bilderna och orkar inte mer just nu. Så får bli ett bildregn imorgon med=)


Uppehåll

2011-08-12 @ 21:43:01, Allmänt, , Kommentarer (0)

Har haft ett väldigt långt uppehåll och längre kommer det bli. Har inte haft tid att blogga och nu har jag äntligen semester=) I två veckor.

Imorgon är det halvmaran och den hoppas vi på att den går bra och att vi får uppehåll från regnet som velat vara över oss hela sommaren. Sen blir det middag och Casino med Eddie, Caroline och Dennis=) Efter det blir det lalandia i nästan en hel veckan. Kommer bli skönt men inget bloggande. Efter det lovar jag att få fart på inläggen igen och framför allt lite nya foto som jag lovat hur länge som helst;)

Ta vara på varje dag så gott det går, man vet aldrig när livet får sig en vändning.



Närmar sig med stormsteg:P

2011-08-03 @ 20:31:01, Allmänt, , Kommentarer (2)

Idag är det inte ens 2 veckor till jag och Caroline ska springa halvmaran. Ja hennes pojkvän (Eddie bror) med men han håller ju lite snabbare tempo. Kan inte fatta det haha. Vill satsa på att klara den på 1.50 men allt under 2timmar är vi nöjda med.

Hinner inte blogga så ofta just nu men har ju bara 1,5 veckor kvar att jobba sen kommer jag igång igen:) Jobbar ju faktiskt mellan 7-16. När jag kommer hem tränar antingen jag eller Eddie sen bytar vi plats. Så vid halv tio tiden sitter vi i soffan tsm. Men idag va det jag som tränade tidigt så då har jag lite egentid nu när Theo sover:)

Måste bara säga att jag tyckte det är sjukt mycket jobbigare att jobba med barn än att plugga med barn. Är helt färdig när jag kommer hem från jobb och deckar vid tio tiden varje kväll. När jag pluggade va jag inte alls så här trött. Då har man ju självstudier någon dag i veckan. Dock kommer denna kursen nog vara rätt jobbig där det är en lång praktik på fem veckor sen inte så många självstudiedagar på de andra kurserna. Max en per vecka eller nått. Tänk att jag börjar skolan om lite mer än 3 veckor. Har jag redan varit ledig i tre månader? Helt sjukt. Jag som skulle hinna så mycket i sommar men inte gjort en bråkdel. Jaja.

Nä nu tänkte jag lägga mig och läsa sen sova hehe. Är trött trött tröö gånger en massa:P